În Chișinău, în cadrul campaniei globale „Înverzirea orașelor”, au fost plantați 2000 de arbori

   2831

Primăria municipiului Chișinău informează că duminică, 18 octombrie, a fost dat startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei: parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc. Astfel, în cadrul primei etape care a avut loc în Pădurea - Parc din Calea Orheiului, au fost sădiți circa 2000 de copaci.

De asemenea, în toamna curentă, municipalitatea intenționează să planteze circa de 100 mii de arbori.  

În context, Primarul General, Ion Ceban, a adus un mesaj de mulțumire tuturor cetățenilor care s-au implicat voluntar în acțiunea de înverzire lansată de autoritățile locale.

„Sunt planificate mai multe evenimente care presupune plantarea copacilor și avem nevoie de ajutorul tuturor, iar pe această cale îndemn cetățenii să se alăture acțiunilor lansate de municipalitate. Prin aceste activități, Chișinăul se alătură campaniei globale „Înverzirea orașelor”, iniţiate de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa”, a declarat edilul.

Campania lansată de Primăria Chișinău se desfășoară în colaborare cu Agenţia „Moldsilva”, care a pus la dispoziție mai multe de specii de arbori: tei, frasin, castan, plop, salcie şi pomi nuciferi.

Autoritățile publice locale îndemnă locuitorii oraşului, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice să participe activ și să anunțe adresele unde intenționează să planteze arbori și arbuști, astfel ca serviciile de profil să le distribuie material săditor.