• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Municipalitatea a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru Chișinău

  Municipalitatea a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru Chișinău

   10.10.2020 15:01    1797 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că grupul de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor licitației privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru capitală, a desemnat ofertantul câștigător. Astfel, compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret", va livra unitățile de transport pentru municipiul Chișinău.

  Aceasta a oferit prețul de 156.400 dolari pentru o unitate de transport, echivalentul a 132.300 euro. De  asemenea, compania câștigătoare a oferit garanție de 5 ani pentru lotul de autobuze. 

  Criteriul de bază de care a ținut cont Grupul de lucru la alegerea ofertantului, a fost raportul calitate - preț, propus de producător, precum era stipulat în caietul de sarcini.

  În context, primarul general, Ion Ceban, a ținut să menționeze că membrii grupului de lucru au votat unanim pentru oferta propusă de Compania ISUZU, care a fost selectată din mai mulți producători: MAZ, BMC, ISUZU, OTOKAR.

  Totodată, pe perioada de garanție, producătorul își asumă responsabilitatea să asigure gratuit deservirea autobuzelor conform tuturor normativelor: serviciul schimb de uleiuri, ubrefianți, filtre, centuri, deservirea aparatelor de aer condiționat, alte piese și materiale consumabile necesare.

  Municipalitatea a lansat la finele lunii iulie, a.c., concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie, curent.