• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reparația străzii Dante Alighieri, sectorul Botanica al capitalei

  Reparația străzii Dante Alighieri, sectorul Botanica al capitalei

   24.06.2020 14:52    248 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că pe str. Dante Alighieri din sectorul Botanica,  se desfășoară lucrări de reabilitare a carosabilului, în perimetrul str. Cetatea Albă - șos. Muncești, după ce anterior tronsonul de drum a fost deteriorat din cauza intervențiilor pentru pozarea utilităților într-un sector de blocuri nou-construite din preajmă.   

  Proiectul de reabilitare a drumului constă în frezarea asfaltului degradat și aplicarea unui nou strat de uzură, amenajarea trotuarelor, montarea bordurilor noi, precum și construcția unui perete de sprijin în scop de prevenire a degradării fundației carosabilului.

  Primarul general, Ion Ceban, a menționat că intervențiile pe străzile din capitală sunt activități necesare, pe care chișinăuienii le așteaptă de mai mulți ani. Un exemplu elocvent este strada Dante Alighieri, care a fost deteriorată în totalitate acum 4 ani și necesita reparaţie.  

  Lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo" și vor dura cca 2 săptămâni. Costurile pentru reabilitarea drumului sunt suportate de compania imobiliară, care a edificat un complex locativ în vecinătate.