• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Peste 1000 de gospodării din or. Sîngera, municipiul Chișinău vor fi conectate la rețeaua de canalizare centralizată

  Peste 1000 de gospodării din or. Sîngera, municipiul Chișinău vor fi conectate la rețeaua de canalizare centralizată

   17.05.2020 20:25    248 Accesări    

  Primarul general, Ion Ceban, a inspectat sâmbătă lucrările de construcție a 2 stații de canalizare din orașul Sîngera, municipiul Chișinău, care urmează a fi puse în funcțiune până la sfârșitul lunii mai, curent. Astfel, peste 1000 de gospodării din localitatea suburbană vor beneficia de serviciul public de canalizare.

  Edilul a primit asigurări din partea administrației or. Sîngera și a S.A. „Apă - Canal Chișinău" că lucrările se desfășoară conform graficului aprobat, iar după finalizarea primei etape, urmează a fi construite alte 4 stații, care vor asigura conectarea intregrală a orașului la rețeaua de canalizare centralizată. 

  După finalizarea lucrărilor de construcție, cele 6 stații vor fi transmise în gestiunea S.A ,,Apă - Canal Chișinău". În prezent, reprezentanții întreprinderii acordă consultanță autorităților locale pentru buna desfășurare a proiectului.

  Primarul general a menționat că va monitoriza personal desfășurarea tuturor proiectelor din suburbii și va interveni unde va fi nevoie, pentru a accelera implementarea acestora.

  „Voi merge în toate localităţile suburbane, pentru a mă convinge că proiectele inițiate nu stagnează. Oamenii trebuie să dispună de condiţii bune de trai, indiferent dacă locuiesc în capitală sau în suburbii", a conchis edilul capitalei.

  În cadrul aceleiași vizite, Ion Ceban a fost informat despre lucrările de conectare la rețaua de gaze naturale a circa 150 de familii din oraşul Sîngera, care actualmente fac focul în sobe.