Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Completarea resurselor video ale programului de învățare „Educațieonline.md"

   2480

Primăria municipiului Chișinău informează că biblioteca online a platformei de învățare „educatieonline.md", a fost completată cu încă 831 lecții video și  resurse educaționale deschise, care sunt încărcate și stocate în biblioteca digitală, precum și pe canalele de Youtube. Totodată, precizăm că până acum, în total au fost filmate 1533 de cursuri video, care urmează a fi editate și respectiv, încărcate de platformă.   

În context, e de menționat că alți doi operatori de IPTV din republică s-au alăturat inițiativei municipalității de a difuza lecții video pentru elevi, iar acum aceștia sunt în proces de perfectare a grilei de emisie pentru resursele educaționale în format video.

Anterior, 13 radiodifuzori cu acoperire națională, au anunțat despre ajustarea grilelor de emisie proprii, în scopul difuzării resurselor educaționale în format video. De asemenea, din data de 22 aprilie, a.c., lecțiile video sunt difuzate prin intermediul a 24 de canale TV din grila IPTV a operatorului național de telefonie fixă. În prezent cursurile video sunt difuzate prin intermediul a 3 operatori de televiziune IPTV (Moldtelecom, Starnet și Arax).

Cursurile la disciplinele școlare, pentru elevii claselor: I - XII, profil real și umanist, sunt difuzate la posturile TV, în limbile română și rusă. Durata unei lecții este de 15 minute. Cursurile reprezintă materia de studiu ce urmează să fie predată până la sfârșitul anului de învățământ 2019-2020, conform curriculumului național. 

Administrația Publică Locală Chișinău contribuie zilnic la îmbunătățirea platformei „educatieonline.md".

În context, primarul general, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea conlucrează activ cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în sensul posibilității de a extinde proiectul de învățare online la nivel național, cu introducerea unui conținut didactic complex. Totodată, edilul a ținut să mulțumească tuturor specialiștilor care s-au implicat activ la dezvoltarea platformei „educațieonline".„ Lucrurile pot fi schimbate, în beneficiul comunității, atunci când acționăm împreună", a mai spus edilul capitalei.

Platforma „educatieonline.md" va fi completată până la 4500 de lecții video, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline școlare, profil real și umanist.