• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Municipiul Chișinău intenționează să semneze un Acord de înfrățire cu orașul Netanya din Israel

  Municipiul Chișinău intenționează să semneze un Acord de înfrățire cu orașul Netanya din Israel

   18.02.2020 19:06    283 Accesări    

  În scopul identificării posibilităţilor de colaborare dintre orașele Chișinău și Netanya, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu primarul oraşului israelian, Miriam Feirberg.

  În cadrul discuțiilor cei doi oficiali au abordat mai multe subiecte ce țin colaborarea de viitor dintre municipalități. Este vorba de domeniul social, cultural şi cel al turismului, în contextul în care, Netanya este un oraş dezvoltat, cu o infrastructură solidă și o zonă cu importanţă economică. 

  Edilul capitalei a remarcat că municipiul Chișinău poate prelua cele mai bune practici de modernizare a urbei de la orașul Netanya, care este cea mai mare staţiune turistică a Israelului.

  ,,Pentru a dezvolta relațiile noastre de colaborare, am convenit ca în acest an să semnăm un Acord de înfrățire între orașele noastre", a conchis Ion Ceban.

  Amintim că primarul general, Ion Ceban, participă zilele acestea la Forumul Internațional al Urbaniștilor care se desfășoară la Tel Aviv, Israel.