• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Extinderea capacității Centrului de gestiune canină din municipiul Chișinău

  Extinderea capacității Centrului de gestiune canină din municipiul Chișinău

   15.02.2020 12:41    616 Accesări    

  Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a participat astăzi la deschiderea unui nou complex de voliere destinat adăpostirii câinilor maidanezi din capitală.

  Astfel, 10 voliere noi, cu suprafața de 800 m², au fost amenajate pe teritoriul Centrului de gestiune canină din municipiul Chișinău, unde vor putea fi adăpostite adăugător circa 400 de animale.

  Decizia de extindere a capacități Centrului au fost luată Administrația capitalei pentru a soluționa problema numărului mare de animale prinse în stradă sau aduse de către voluntari, pentru sterilizare, care ulterior sunt ținute în voliere sub supraveghere pe perioada postoperatorie.  

  Primarul capitalei a reiterat că scopul municipalității este de a controla numărul populației canine prin sterilizare, iar în prezent pe teritoriul Centrului se fac investiții, astfel ca animalele să fie întreținute în condiții umane. „Prea mulți ani acest subiect a fost neglijat de autorități. Ne dorim sterilizarea a circa o mie de câini pe parcursul lunii mai, curent, când reprezentanții Asociației Internaționale a Veterinarilor „World Vets", vor desfășura cea de-a doua misiune de sterilizare a animalelor fără de stăpân din Chișinău", a menționat Ion Ceban.

  De asemenea, în cadrul evenimentului, edilul capitalei a înmânat diplome de onoare voluntarilor care au acordat asistență serviciilor municipale la sterilizarea animalelor.

  Investiția municipalității în deschiderea noului complex de voliere este de circa 700 mii lei, surse alocate din bugetul local, iar lucrările de amenajare a obiectivului au durat 2 luni.

  Menționăm că în anul 2018, Primăria Chișinău a inaugurat Centrul de gestiune canină din capitală, prima instituție de acest fel din regiune. Centrul oferă servicii de sterilizare a maidanezilor și a fost amenajat pe teritoriul necropolei municipale cu o capacitate inițială de circa 100 de câini.