• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Municipalitatea este preocupată de elaborarea unei concepții privind gestionarea deșeurilor din capitală

  Municipalitatea este preocupată de elaborarea unei concepții privind gestionarea deșeurilor din capitală

   07.02.2020 15:59    765 Accesări    

  Gestionarea deșeurilor din Chișinău este una din preocupările actuale ale Administrației Publice Locale Chișinău.

  Astfel, în vederea elaborării unui nou document de politici privind gestionarea deșeurilor solide la nivel municipal, a fost creat un grup de lucru, format din reprezentanți ai Primăriei, șefi de subdiviziuni structurale, consilieri municipali, reprezentanți ai mediului de afaceri de profil, experți în domeniu și reprezentanți ai societății civile.

  O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

  Scopul general al Comisiei este elaborarea concepției privind gestionarea deșeurilor în municipiul Chișinău. De asemenea, Grupul nou format urmează să întocmească Planul municipal de gestionare a deșeurilor și Regulamentul privind organizarea și funcționarea serviciului public de salubrizare.

  Mai mult, specialiștii nominalizați vor examina și coordona Studiul de fezabilitate privind oportunitatea implementării Parteneriatului public-privat „Optimizarea serviciului de management al deșeurilor prin concesionarea sortării deșeurilor solide din municipiul Chișinău".  

  Președintele grupului de lucru a fost desemnat viceprimarul Ilie Ceban.