Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita primarului general la liceul „HYPERION" din Durlești

   2530

Primarul general, Ion Ceban a vizitat astăzi liceul teoretic „HYPERION" din orașul Durlești, unde învață 1317 elevi și se prevede realizarea a 2 proiecte de infrastructură, cu susținerea municipalității, inclusiv un spațiu suplimentar pentru desfășurarea procesului educațional.

Managerii instituției școlare au informat primarul capitalei că se confruntă cu insuficiență de spațiu pentru desfășurarea procesului de studii, capacitatea clădirii nu mai face față numărului mare de elevi (1317 copii), astfel că se solicită susținere din partea municipalității pentru construirea unei anexe cu parter și etaj, de 700 metri pătrați, pentru 6 săli de clasă și pentru o nouă sală de sport.

De asemenea, un alt proiect se referă la reabilitarea acoperișului liceului. Costul ambelor inițiative este de 19 milioane de lei: 7 milioane pentru reparația acoperișului și 12 milioane pentru anexa la clădirea școlii. 

Primarul general a promis susținere din partea administrației municipale, de circa 7,5 milioane de lei pentru  începerea lucrărilor, cu condiția ca și Primăria Durlești să vină cu o contribuție, de 2-3 milioane de lei. Ion Ceban a mai declarat că primăria localității împreună cu administrația liceului, urmează să-și susțină proiectele enunțate în fața aleșilor locali, deoarece în bugetul municipal sunt prevăzute surse pentru investiții în localitățile suburbane, iar finanțare vor primi cele mai reușite inițiative. „Proiectele privind infrastructura socială (școli și grădinițe) sunt printre cele prioritare pentru municipalitate, urmând cele privind infrastructura: apă și canalizare, drumuri, transport etc.", a menționat edilul.

În cadrul aceleiași vizite la Durlești, primarul general a luat cunoștință de lucrările de amenajare a trotuarelor în zona nouă a localității (dinspre mănăstirea „Sf. Andrei"), circa 5000 metri pătrați, proiect realizat în anul 2019, cu susținerea municipalității. În prezent, acolo se construiește și o stație de așteptare a transportului public, în baza unui parteneriat public-privat. În context, Ion Ceban i-a urat succese primăriței de Durlești, Eleonora Șaran, în găsirea de noi parteneriate, atât cu municipalitatea, cât și cu mediul de afaceri, care să ajute pentru a face localitatea mai frumoasă, mai confortabilă pentru locuitorii de aici.