• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Evacuarea gheretelor amplasate în parcuri, pe durata sezonului estival 2019 în municipiul Chișinău

  Evacuarea gheretelor amplasate în parcuri, pe durata sezonului estival 2019 în municipiul Chișinău

   30.10.2019 14:24    577 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că operatorii de comerț ambulant stradal în parcurile și scuarurile capitalei, urmează s-și evacueze gheretele cu răcoritoare și înghețată din zonele de agrement, odată cu finalizarea sezonului estival 2019 pentru respectiva formă de activitate.

  O dispoziție în acest sens a fost semnată recent de Primarul General interimar, Adrian Talmaci.

  Potrivit documentului administrativ, sezonul estival pentru comerțul ambulant stradal în municipiul Chișinău se declară închis din data de 30 octombrie 2019. Astfel, agenții economici vizați vor elibera spațiile din fostele zone de activitate, cu aducerea teritoriului utilizat la starea inițială.

  De cealaltă parte, preturile de sector vor monitoriza gradul de conformare al operatorilor de comerț vizați pentru evacuarea gheretelor/tonetelor, în termenele enunțate de administrația publică locală.

  Pe durata sezonului estival 2019, în spațiile de agrement din Chișinău (grădini publice, parcuri, scuaruri) au fost amplasate circa 40 de puncte de comerț ambulant stradal.