• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea pilonului informativ cu denumirea orașelor înfrățite cu Chișinăul

  Inaugurarea pilonului informativ cu denumirea orașelor înfrățite cu Chișinăul

   16.10.2019 14:23    2500 Accesări    

  Astăzi a fost inaugurat oficial panoul informativ al orașelor înfrățite cu Chișinău. Obiectivul este amplasat pe str. Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului municipalității. La eveniment a participat primarul General interimar, Adrian Talmaci, autorul lucrării - sculptorul, Andrei Dohotaru, angajați ai Primăriei, jurnaliști și simpli cetățeni ai orașului.

  Inițiativa instalării pilonului informativ al orașelor înfrățite aparține Direcției relații externe a Primăriei, iar administrația capitalei a acceptat ideea și a apelat la mai mulți sculptori, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, iar ca rezultat a fost selectat Andrei Dohotaru.

  Edilul-șef interimar, Adrian Talmaci, a ținut să mulțumească autorului pentru munca depusă și pentru faptul că a realizat panoul în timp record, pentru a fi instalat pe 14 octombrie, de Hram. „Orașele înfrățite cu Chișinăul trebuie să fie cunoscute de oameni, pentru că aceste colaborări ajută municipalitatea să țină pasul cu alte capitale și localități, în vederea schimbului de experiență, pentru realizarea de proiecte comune, împărtășirea de bune practici etc.

  La rândul său, sculptorul Dohotaru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a declarat că pentru el este o onoare de a fi cel care a realizat un asemenea panou, care se încadrează ca și lucrare cu edificiile din preajmă, ce vor dăinui pe acest loc mulți ani înainte.

  Dispozitivul are o înălțime de 5,5 metri și este turnat din bronz. În partea superioară a pilonului sunt montate 8 plăcuțe, pe care sunt inscripționate (față și verso) denumirile și distanțele (în kilometri) a celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul.

  Partea superioară a construcției este iluminată de 1 felinar cu 3 brațe. De asemenea, la baza coloanei este montat un panou cu QR codurile orașelor înfrățite, care poate fi scanat, pentru vizualizarea informațiilor suplimentare.