Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Discuții publice referitor la prioritățile stabilite în cadrul Proiectului „Chișinău - Oraș Verde - Planificare Strategică"

   22874

Primăria municipiului Chișinău, împreună cu echipa de lucru a proiectului „Chișinău - Oraș Verde - Planificare Strategică, organizează vineri, 19 aprilie 2019, ora 10.00,  discuții publice asupra acțiunilor propuse de Proiectul „Chișinău - Oraș Verde - Planificare Strategică (Green City Action Plan - GCAP). (Evenimentul va avea loc în Sala Saxophone a Hotelului Jazz, str. V. Pârcălab, 72).

Agenda evenimentului cuprinde o prezentare succintă a Proiectului, etapele parcurse, situația în prezent și activitățile care urmează. Întâlnirea va reuni factori de decizie din cadrul Primăriei, precum și principalele părți interesate de implementarea acestui proiect în municipiul Chișinău. De asemenea, vor fi expuse posibile idei de acțiuni și măsuri ce vor fi incluse în Planificarea Strategică.

Pentru a prioritiza obiectivele comune care urmează a fi realizate într-o dezvoltare a Chișinăului ca oraș verde, a fost consultată opinia publică, printr-un chestionar realizat pe un eșantion de 323 respondenți, dintre care 312 sunt cetățeni ai municipiului Chișinău.

Propunerile făcute de oameni vizavi de conturarea conceptului de oraș verde se referă la: rezolvarea problemelor de managementul deșeurilor, eficientizarea transportului public, reabilitarea drumurilor, iluminarea străzilor, reglementarea politicilor de mediu și sensibilizare a populației, delimitarea spațiilor verzi și a locurilor de parcare, construirea / monitorizarea rețelelor de apă și sanitație, gestionarea corectă a resurselor publice, îmbunătățiri la nivel de infrastructură etc.

Echipa de lucru a Proiectului mizează pe interesul și implicarea specialiștilor și ONG-urilor de profil pentru a se asigura că acțiunile propuse vor aduce municipiul Chișinău în rândul Orașelor Verzi.

Inițiativa „Chișinău - Oraș Verde - Planificare Strategică" este parte a Programului „Orașe Verzi", lansat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, ce are drept scop dezvoltarea municipiului în contextul unui oraș prietenos mediului.