Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea bazinului de înot al Școlii sportive nr. 8 din capitală

   2400

Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 21 martie a.c., a fost inaugurat bazinul de înot de la Școala sportivă nr. 8 din sectorul Buiucani, după reparația capitală. La eveniment a participat Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, precum și responsabili ai Direcţiei municipale Educaţie, Tineret şi Sport.

Evenimentul oficial a fost urmat de deschiderea Campionatului de înot pentru copii, competiție sportivă cu participarea a 120 de elevi ai școlilor de profil din municipiul Chișinău.

Ruslan Codreanu le-a urat succese participanților la competiție, menționând că instituția școlară care va câștiga campionatul va beneficia de un premiu special din partea municipalității. „Copii de aici ne reprezintă țara în cadrul competițiilor internaționale, iar acest lucru este un argument în plus pentru Administrația municipiului Chișinău de a dezvolta infrastructura sportivă: bazine de înot, săli și terenuri sportive etc., în contextul în care, la acest capitol, în ultimii 15-20 ani s-a investit mai puțin", a menționat primarul general interimar.

Cheltuielile pentru renovare, în sumă de 800 mii lei au vizat reconstrucția cuvei bazinului de înot și a rețelelor inginerești, surse alocate din bugetul municipal. De asemenea, în anul curent au fost alocați alți 600 mii lei pentru reparația acoperișului școlii.  

Bazinul de la Școala sportivă nr. 8 este cel de-al doilea spațiu de acest fel, inaugurat în ultimul an în Chișinău, după reparație capitală. Obiectivul dispune de 4 piste de înot, sistem de ventilare, filtrare și încălzire a apei, dușuri și vestiare.

În cadrul instituției studiază 355 de elevi, care practică trei probe sportive: înot, badminton și tenis de masă, inclusiv 243 fac înot.