Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semaforizarea a două intersecții din capitală

   1956

Primăria municipiului Chișinău informează despre semaforizarea a două intersecții cu trafic sporit din sectorul Botanica al capitalei. De astăzi, sunt puse în funcțiune obiectivele de semafor pe str. Grenoble intersecție cu bd. Cuza-Vodă și la intersecția str. Independenței - str. Tudor Strișcă - str. Hristo Botev.    

Obiectivele de fluidizare a circulației rutiere din cele două intersecții sunt pe bază de LED, direcționate prin GSM/3G, dotate cu dispozitive acustice pentru nevăzători și senzori de colectare a datelor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în orele de vârf.

Decizia de instalare a semafoarelor inteligente a fost luată de municipalitate, Inspectoratul Național de Patrulare și Direcția de poliție a capitalei pentru a spori fluidizarea traficului, securitatea circulației pietonale din zonă și reducerea numărului de accidente față de intersecțiile nedirijate.

Lucrările de construcție a obiectivelor de semafor au durat 3 săptămâni și au fost executate de către întreprinderea „NET-Sistem" SRL, iar costul lucrărilor este de 2,87 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.