Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea noilor autospeciale pentru colectarea şi transportarea deşeurilor menajare

   2098

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a participat astăzi, la prezentarea unui lot de 12 autospeciale pentru colectarea şi transportarea deşeurilor menajere.

Unităţile de transport sunt de model MAZ, produse în Belarus și au fost recent procurate  pentru parcul auto al Î.M. Regia „Autosalubritate". Valoarea achiziției constituie 9,4 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.

Prezent la eveniment, primarul general interimar a apreciat activitatea operatorului de salubritate, menționând că doar prin modernizarea întreprinderii cetățenii pot beneficia de servicii calitative. „Planificăm să mai achiziționăm autospeciale în următorii ani, pentru a reînnoi în totalitate parcul auto al întreprinderii, deoarece este în mare parte învechit, iar pentru întreţinerea lui municipalitatea suportă cheltuieli mari", a menţionat Ruslan Codreanu.

La rândul său, directorul Î.M. Regia „Autosalubritate", Eugen Axentiev, a precizat că autospecialele procurate au fost din start ajustate tehnic necesităților întreprinderii, iar şoferii și personalul care vor opera aceste mașini sunt instruiți în utilizarea acestora pentru evacuarea deșeurilor.

Parcul auto al Î.M. Regia „Autosalubritate", societate care asigură serviciile de colectare şi transport a deşeurilor din oraşul Chişinău dispune de 56 autospeciale, care sunt amplasate zilnic pe 42 de rute de evacuare a deșeurilor menajere.