• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Activitatea curentă și situația financiară a Regiei Transport Electric Chișinău

  Activitatea curentă și situația financiară a Regiei Transport Electric Chișinău

   08.08.2018 13:39    2678 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că în anul 2018, indicatorii de performanță ai Î.M. "Regia Transport Electric Chișinău" sunt mai buni, iar datoriile întreprinderii au scăzut față de anii precedenți. Aceste informații se conțin în raportul de activitate al RTEC, prezentat de către Dorin Ciornîi, directorul Regiei.

  Potrivit raportului, veniturile RTEC pentru primele 7 luni ale anului curent constituie 113 milioane lei și sunt mai mari cu 7 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului 2017, când acest indicator era de 106 milioane. Cât privește datoriile Î.M. "Regia Transport Electric Chişinău", la data de 01.01.2018 acestea constituiau peste 28 milioane lei, iar la data de 01.08.2018, respectivul indicator este de 12 milioane de lei. „Această diminuare a datoriilor și creșterea veniturilor din încasări a fost posibilă datorită unor măsuri stringente la consolidarea disciplinei financiare și mobilizării colectivului", a subliniat directorul RTEC. 

  Potrivit lui Dorin Ciornîi, obiectivele principale ale Regiei pentru perioada următoare se referă la deschiderea rutelor noi de troleibuz, inclusiv cu mers autonom pe traseele din suburbiile municipiului, asigurarea capacității de transportare suficientă a pasagerilor, implementarea tichetării electronice, asigurarea siguranței la trafic a călătorilor, instalarea sistemelor de aer condiționat în maximum posibil unități de transport etc.

  Regia Transport Electric Chișinău are în subordine 3 parcuri de troleibuze, aflate în sectoarele capitalei. Parcul rulant al întreprinderii include 361 unități de transport - troleibuze, cu care sunt prestate servicii de transportare a călătorilor pe 24 de rute municipale. Zilnic la linie sunt emise 302 unități de transport.

  În prezent la întreprindere activează circa 2500 de angajați.

  RAPORT privind activitatea și situația financiară a RTEC la data de 01.08.2018