Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea raportului de anchetă privind amplasarea gheretelor în Chişinău

   1848

Primăria municipiului Chişinău a prezentat astăzi raportul grupului de lucru pentru examinarea şi evaluarea modului de amplasare sau reamplasare a gheretelor din capitală.

După cum a precizat preşedintele grupului de lucru, Valeriu Bogdan, comisia a examinat  legalitatea instalării în ultima perioadă a gheretelor sau unităţilor comerciale, în spaţiile publice sau în zonele verzi ale oraşului Chişinău, reieşind din prevederile Regulamentului de desfăşurare a activităţii de comerţ în municipiul Chişinău, document aprobat de Consiliul municipal Chişinău în luna octombrie 2017, dar şi a dispoziţiei primarului general interimar „Cu privire la comerţul stradal în sezonul estival 2018 în municipiul Chişinău".

În context, primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a menţionat că deşi autorităţile publice locale şi-au propus reducerea continuă a numărului de gherete amplasate pe străzi sau în spaţiile publice din oraş, se atestă că acest lucru nu l-au conştientizat toţi factorii de decizie din preturi sau Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii. „Având în vedere situaţia creată, expusă foarte clar în raportul grupului de lucru, voi convoca şi sesiza comisia de disciplină a Primăriei, iar în privinţa celor care au admis încălcarea prevederilor legale vor fi aplicate sancţiuni administrative", a punctat Ruslan Codreanu.

În aceeaşi ordine de idei, primarul general interimar a afirmat că până la sfârşitul lunii octombrie curent, toate unităţile de comerţ amplasate în parcuri vor fi evacuate.

Anexă: Raportul grupului de lucru