• vezi mai mult
  În acest an, de sărbătorile de iarnă în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi instalat un brad artificial   
  Inspectarea instituţiilor de educaţie timpurie din sectorul Botanica   
  Continuarea ședinței Consiliului municipal Chișinău   
  Reconstrucția scării nr. 4 din Parcul "Valea Morilor"   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inspectarea lucrărilor de reabilitare a curților blocurilor de locuinţă din Chișinău

  Inspectarea lucrărilor de reabilitare a curților blocurilor de locuinţă din Chișinău

   02.08.2018    205 Accesări    

  Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi lucrările de reparaţie a căilor de acces în curţile blocurilor de locuinţă din capitală.

  În acest sens, edilul-şef al Chişinăului a mers în curtea blocurilor de locuinţă din cartierul cuprins între străzile Kiev - Alecu Russo - Nicolae Dimo, din sectorul Râşcani. În această curte au început lucrările de reabilitare a drumurilor din interiorul cartierului, inclusiv a căilor de acces către instituţiile de educaţie din cartier. De asemenea, Ruslan Codreanu a vizitat curtea blocului de locuinţe din str. Igor Vieru, 8 şi str. Petru Zadnipru, 16. În aceste ogrăzi, la fel se desfăşoară lucrări de reparaţie a drumurilor şi amenajare a locurilor de parcare pentru locatarii din zonă.

  Pe parcursul zilei, primarul general interimar s-a deplasat şi în sectorul Buiucani, în câteva curţi de bloc din cartierul cuprins între străzile Eugen Coca - Vasile Lupu - Grigore Alexandrescu. În zona respectivă lucrările de amenajare urmează să demareze în perioada următoare.  

  În context, primarul interimar Ruslan Codreanu a cerut responsabililor ca lucrările să fie executate calitativ, menţionând că amenajarea complexă a curților de blocuri din Chișinău constituie o prioritate a autorităţilor publice locale în acest an.

  Amintim că Primăria Chişinău a lansat un Program de reabilitare şi amenajare a curţilor blocurilor de locuinţe din capitală, care prevede realizarea mai multor lucrări pentru a reabilita integral curtea comună - asfaltarea drumurilor şi a căilor de acces, trotuarelor, reabilitarea iluminatului public și a rețelei de canalizare pluvială, inclusiv amenajarea locurilor de parcare pentru automobile și amenajarea zonelor verzi.