Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întâlnirea primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu primarii localităților din componența municipiului Chişinău

   1013

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o ședință de lucru cu participarea primarilor localităților din componența municipiului Chişinău. Întâlnirea a avut loc la inițiativa edililor din suburbii, iar la şedinţă au mai participat șefii serviciilor municipale de profil - transport public și căi de comunicaţie, iluminat public, gestionarii rețelelor de apă și canalizare, Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, Regia locativ-comunală şi Direcția generală finanțe.

Cea mai frecventă problemă abordată de primarii din suburbiile capitalei este întreținerea şi exploatarea rețelelor de iluminat public și conlucrarea pe acest subiect cu ÎM Regia „Lumteh". 

De asemenea, primarii oraşelor şi comunelor din componenţa municipiului Chişinău s-au pronunţat pentru îmbunătăţirea transportului public sau deschiderea de noi rute de troleibuz spre localităţile pe care le administrează, alocarea de surse financiare pentru reparația căilor de acces spre suburbii, întreținerea drumurilor publice și amenajarea stațiilor de așteptare, finanţări suplimentare pentru finalizarea proiectelor aflate în lucru, în special reparația şcolilor şi grădinițelor.

În context, edilul-șef  al municipiului Chișinău a solicitat reprezentanților serviciilor să elaboreze programe de activitate pentru suburbii, cu termene de executare, pentru ca primăriile respective să știe când se va interveni în localitatea lor.

În altă ordine de idei, Ruslan Codreanu a promis susținere din partea municipalității pentru acele primării care reușesc să realizeze proiecte pentru comunitate. De asemenea, edilul-șef al capitalei a asigurat primarii de suburbii de suportul municipiului în reparaţia căilor de acces către localităţile , inclusiv de alocări suplimentare pentru întreţinerea drumurilor.  

Localităţile suburbane pot beneficia de asfaltul uzat, rămas în urma frezării străzilor din Chișinău, până la 500 tone pentru fiecare, urmând ca primarii să depună solicitări către Direcția generală transport public și căi de comunicație.

De asemenea, din lotul de autobuze noi care urmează a fi procurate în acest an de către Primăria Chişinău, o parte vor fi distribuite pe rutele care leagă Chișinăul cu suburbiile, a precizat șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel. Totodată, responsabilul a promis respectarea orarului de circulație de către operatorii de transport privați de pe rutele municipale.

Participanții la ședință au decis că următoarea întâlnire a primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu edilii localităților din componența municipiului va avea loc la 17 august, curent, în comuna Budești.