Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului general interimar Ruslan Codreanu cu delegaţia oraşului Bolzano, Italia

   1294

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a primit astăzi vizita unei delegaţii a orașului Bolzano, Italia, reprezentată de doamna  Monica Franch, viceprimar responsabil de domeniul social şi şeful poliţiei locale.  

Vizita reprezentanţilor oraşului Bolzano la Chişinău face parte din demersul privind implementarea în capitala Republicii Moldova a proiectului „Bunicii Grijulii". Proiectul dat este inițiat de Inspectoratul General de Poliție şi are drept scop protejarea copiilor de pericolele străzii și diverse incidente, implicând persoanele de vârsta a treia, pe principiul de voluntariat. De menţionat că la implementarea proiectului „Bunicii Grijulii", Poliţia Naţională a Republicii Moldova a preluat practica autorităţilor locale din oraşul Bolzano.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a salutat prezenţa la Chişinău a delegaţiei din Bolzano. „Privesc această întrunire drept o oportunitate de a iniţia şi dezvolta o relaţie între oraşele noastre. Iar proiectul „Bunicii Grijulii" poate servi drept punct de pornire în cooperarea autorităţilor locale din Chişinău şi Bolzano. Îmi exprim speranţa că vom reuşi să identificăm şi să stabilim mai multe domenii de interes comun, precum educaţia, protecţia socială şi dezvoltarea practicilor de voluntariat", a subliniat Ruslan Codreanu.

În altă ordine de idei, primarul general interimar a subliniat avantajele proiectului „Bunicii Grijulii", referindu-se la protejarea copiilor, dar şi implicarea persoanelor de vârsta a treia în acţiuni de voluntariat.

La rândul său, viceprimarul de Bolzano, Monica Franch, s-a arătat încântată de modul în care autorităţile locale şi Poliţia Naţională din Moldova au preluat cele mai bune practici în realizarea proiectului „Bunicii Grijulii". „Îmi doresc să dezvoltăm aceste relaţii stabilite cu autorităţile Chişinăului. Am făcut un pas important în apropierea oraşelor noastre şi ne exprimăm convingerea că în continuare vom realiza în comun alte proiecte benefice celor două comunităţi".