• vezi mai mult
  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Omagierea persoanelor centenare din municipiul Chișinău

  Omagierea persoanelor centenare din municipiul Chișinău

   13.04.2018    1907 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău a organizat astăzi, 13 aprilie 2018, o acțiune de omagiere a 3 persoane longevive din capitală, care au împlinit recent 100 de ani și mai mult. Astfel, angajații municipalității au vizitat persoanele centenare la domiciliul acestora, le-au oferit flori și sume bănești a câte 5000 de lei, cu ocazia unui secol de viață.

  Povara anilor îi ține pe sărbătoriți mai mult acasă, aceștia aflându-se în grija rudelor și apropiaților. Serghei Prijilevschi a împlinit 100 de ani de viață în luna ianuarie. Soția i-a decedat acum 15 ani și locuiește împreună cu fiul. A trecut și prin război, iar după ce s-a întors, a lucrat la uzină.

  Bătrânul s-a arătat bucuros de atenția oaspeților de la Primăria Chișinău și i-a chemat să mai vină și la anul. Întrebat despre secretul longevității, omagiatul s-a destăinuit că a fost întotdeauna o persoană liniștită, cumpătată, a servit și câte un pahar de vin. Dar totuși, bătrânul crede că în cazul său, viața îndelungată se datorează factorului genetic: mama sa ajungând la 94 de ani, iar fratele - la 96.

  Inițiativa de omagiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la celebrarea căsătoriei și a persoanelor longevive din municipiul Chișinău datează din anul 1997.