Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ora 18.00: Situaţia în municipiul Chişinău, ca urmare a condiţiilor meteo

   1201

Primăria Chişinău informează că la ora actuală toate străzile și căile de acces din municipiul Chișinău sunt practicabile, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la linie sunt 292 de troleibuze şi 46 de autobuze.

La moment se intervine la deszăpezirea străzilor şi se împrăştie material antiderapant cu 90 de utilaje. Pe parcursul zilei, au fost împrăştiaţi 470 de tone de material antiderapant şi 33 de tone de sare tehnică. Regia locativ-comunală acţionează la curăţarea trotuarelor, intrările în curţile blocurilor de locuinţe și în staţiile de aşteptare a transportului public cu 12 unităţi specializate HACO şi 27 de tractoare. De asemenea, au fost mobilizaţi 500 de muncitori.  Concomitent, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" a intervenit cu 5 unităţi de transport la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.

Primarul general interimar Silvia Radu a inspectat străzile oraşului, pentru a verifica în teren modul în care acţionează operatorii de salubrizare. Edilul-şef al capitalei a solicitat mobilizare la maxim, pentru a asigura deszăpezirea oraşului până în dimineaţa zilei. În mod prioritar, urmează a fi curăţate căile de acces către instituţiile publice, străzile pe unde circulă transportul public şi drumurile spre suburbii.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.