Pagina oficială a Municipiului Chișinău

0ra 9.00: Situaţia în oraş, ca urmare a condiţiilor meteo

   1229

Primăria Chişinău informează că de dimineaţă traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 99 de autobuze.

Pe parcursul nopţii, ÎM Regia „Exdrupo" a acţionat cu 67 de utilaje la deszăpezirea străzilor şi a împrăştiat 810 de tone de material antiderapant. S-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. Au fost curăţate şi zonele adiacente instituţiilor publice - şcoli, grădiniţe şi spitale. Pe parcursul zilei, Regia „Exdrupo" va acţiona cu 16 utilaje.

Regia locativ-comunală intervine, cu începere de la ora 4.00, cu 40 de utilaje la curăţarea străzilor adiacente, trotuarelor şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. La moment, la nivelul oraşului circa 500 de muncitori curăţă staţiile de aşteptare a transportului public şi trecerile pietonale.

În acelaşi timp, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" acţionează cu 6 unităţi de transport şi 300 de muncitori la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.

În context, solicităm persoanelor fizice şi agenţilor economici să-şi cureţe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.