Pagina oficială a Municipiului Chișinău

0ra 14.00: Situaţia în oraş, ca urmare a condiţiilor meteo

   1200

Primăria Chişinău informează că la această oră traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Pe parcursul zilei ÎM Regia „Exdrupo" acţionează cu 17 utilaje la deszăpezirea străzilor. Se intervine pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. Până acum, au fost curăţate căile de acces către spitalele pentru copii.

Regia locativ-comunală acţionează cu 39 de utilaje la curăţarea trotuarelor, pe străzile secundare şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. La moment, la nivelul oraşului circa 400 de muncitori curăţă staţiile de aşteptare a transportului public şi trecerile pietonale.

În context, solicităm persoanelor fizice şi agenţilor economici să-şi cureţe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04