Pagina oficială a Municipiului Chișinău

71 de proiecte depuse prin mecanismul bugetării participative în anul 2018

   1679

În urma apelului lansat pe 15 februarie de către viceprimarul Ruslan Codreanu, la Primăria capitalei au fost depuse 71 propuneri de proiecte  din partea cetățenilor municipiului Chișinău pentru Bugetului Civil, care în acest an a fost majorat la cifra de 3 milioane lei. 

Majoritate proiectelor depuse țin de amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, amenajarea terenurilor de sport, amenajarea unor scuaruri, mese de șah în aer liber, iluminarea clădirilor istorice, reabilitarea parcurilor, colectarea selectivă a deșeurilor, extinderea fondului forestier, proiecte artistice și sculpturale, protecția animalelor de companie fără stăpân, etc.

"Vreau să mulțumesc tuturor grupurilor de inițiativă pentru efortul depus pentru a avea împreună un oraș modern și confortabil. Am apelat și în acest an la chișinăuieni pentru ca împreună să facem orașul nostru mai frumos. Mă bucură faptul că cetățenii îmbrățișează tot mai mult ideea bugetării participative. Or, anume acesta a fost scopul inițial: să deschidem Primăria Chișinău spre necesitățile locuitorilor din fiecare sector, ogradă, bloc" a  menţionat viceprimarul Ruslan Codreanu.

"Bugetarea civilă este un proiect pe care îl supervizez personal și în raport cu care am mari speranțe. Personal voi depune toate eforturile pentru ca proiectele care vor fi selectate să fie implementate până la finele acestui an tocmai pentru a stimula și mai mult implicarea nemijlocită a cetățenilor în amenajarea Chișinăului. Faptul că în acest an au fost depuse cu 35% mai multe proiecte decât în anul precedent demonstrează că avem cetățeni cărora le pasă de orașul nostru", a mai punctat viceprimarul capitalei.