• vezi mai mult
  Vizita Primarului general interimar la Biblioteca municipală „OVIDIUS”   
  Convocarea ședinței de îndată a Consiliului municipal Chișinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 9.00)

  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 9.00)

   18.01.2018    460 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 9.00, ca urmare a condiţiilor meteo.

  În dimineaţa zilei, la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 97 de autobuze, iar la această oră transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru. 

  Pe tot parcursul nopţii, ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit, cu 49 de autospeciale, la curăţarea străzilor şi a împrăştiat material antiderapant. S-a acţionat, prioritar, pe străzile principale, pe arterele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii.

  În acelaşi timp, începând cu ora 4.00, Regia locativ-comunală intervine cu 42 de utilaje şi cu peste 400 de muncitori la curăţarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.

  Având în vedere condiţiile meteo, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat în această dimineaţă şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale. Edilul-şef a capitalei a solicitat să fie majorat numărul utilajelor implicate în deszăpezire. De asemenea, Silvia Radu le-a cerut pretorilor de sector să gestioneze situaţia din teritoriu şi a solicitat tuturor agenţilor economici din Chişinău să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.  

  În cadrul şedinţei Comisiei situaţii excepţionale s-a decis instituirea unei celule de criză la nivelul municipiului Chişinău, care va monitoriza situaţia în oraş şi va informa, din 3 în 3 ore, despre starea lucrurilor din teritoriu.

  Ţinem să informăm opinia publică că străzile în pantă, în special este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sunt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire intervin şi în zonele respective.

  În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.