Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Mulți Ani pentru maestrul Gheorghe Urschi, la 70 de ani!

   1533

Maestrul Gheorghe Urschi, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, Cavaler al Ordinului Republicii, împlinește astăzi, 18 ianuarie 2018, venerabila vârstă de 70 de ani. „Rege al umorului", cum este supranumit pentru performanțele înregistrate, a știut să înveselească lumea cum doar Urschi o putea face și a înscris în umorul românesc din partea stângă a Prutului pagini de aur memorabile.

Creația literar-artistică a lui Gheorghe Urschi, fiind una multidimensională,  în calitatea sa de scriitor, actor, regizor scenarist și umorist, impresionează constant, fiind apreciată de toată lumea. Este un adevărat Artist al Poporului, iubit și prețuit, în primul rând, de oameni.

„În această sărăcie în care trăim și în această țară depopulată, dacă merg într-un sat și adun două sute de oameni, jumătate bătrâni, jumătate tineri, și ei râd două ore cu mine, orice ar zice criticii, experții, elitarii care despică firul în patru, eu consider că știu să fac un lucru mare", spune Gheorghe Urschi și, pe bună dreptate, așa este.

Din 2011, de când, din motive bine știute, nu mai poate să ne delecteze cu talentu-i umoristic deosebit, ne lipsește permanent și îi simțim lipsa în teatru, în film și în sălile de concerte, oriunde a semănat voie bună și optimism.

La cununa de 70 de ani ai Maestrului, Primăria Chișinău vine cu cele mai sincere urări de sănătate, fericire, bucurie și pace în suflet, alături de cei dragi.

Să ne trăiți, Maestre, și, pe cât e posibil, să ne fiți sănătos! La anul și la mulți ani!