• vezi mai mult
  Precizări privind desfiinţarea imobilului de pe str. Maria Cebotari, 20   
  Executarea lucrărilor de restabilire a blocului locativ din bd. Moscova, 11   
  Suspendarea temporară a traficului rutier, în zilele de 17 – 18 octombrie 2018   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Asigurarea accesibilităţii persoanelor cu dizabilități în spaţiile publice din oraşul Chişinău

  Asigurarea accesibilităţii persoanelor cu dizabilități în spaţiile publice din oraşul Chişinău

   16.01.2018    314 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău își propune să crească gradul de accesibilitate a persoanelor cu dizabilități în spațiile publice din capitală.

  Potrivit unei dispoziții emisă de primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, serviciile municipale de profil vor elabora, în termen de trei luni, un plan de acţiuni, cu indicarea volumelor de lucrări necesare de a fi realizate pentru a asigura accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în spaţiile publice gestionate şi termenii necesari pentru efectuarea acestora. În acest sens, executivul va propune operarea de modificări în bugetul municipal, pentru a asigura finanţarea lucrărilor necesare.

  Domeniul de intervenție pentru asigurarea accesibilității persoanelor cu dizabilităţi se aplică pentru terenurile din spațiul public al orașului Chișinău, inclusiv pe străzi, trotuare, piețe, pasaje, terenuri de sport, accese în cartiere, amenajarea curților blocurilor de locuințe şi a zonelor verzi etc.

   

  Fișiere anexate: