• vezi mai mult
  Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 9.00)   
  La Mulți Ani pentru maestrul Gheorghe Urschi, la 70 de ani!   
  Ședinţa Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare   
  Reabilitarea pasajelor pietonale subterane din oraşul Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Utilaj performant pentru tocarea crengilor va fi pus la dispoziția Regiei „Spații Verzi"

  Utilaj performant pentru tocarea crengilor va fi pus la dispoziția Regiei „Spații Verzi"

   08.11.2017    397 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău anunță despre achiziționarea în premieră a unui nou utilaj destinat pentru mărunțirea masei lemnoase acumulată în urma calamităților naturale produse în capitală în data de 20-21 aprilie curent.

  Utilajul este pe platformă mobilă și are o capacitate de prelucrare de circa 50-60 metri cubi pe oră. Astfel, tocătorul va fi folosit de către serviciile de municipale de gospodărire a spațiilor verzi, prioritar la cele 3 depozite improvizate din capitală pentru acumularea crengilor uscate, amplasate pe str. Transnistriei, str. Doina și din zona industrială a or. Vatra.

  Potrivit viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu, procurarea acestui tocător era o necesitate stringentă pentru municipalitate, în special pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din primăvara a.c. „Ne propunem ca în circa 2-3 săptămâni să fie tocată toată cantitatea de crengi acumulată la depozitele amenajate temporar din capitală, iar ulterior acest utilaj să fie amplasat în funcție de priorități în parcurile capitalei, acolo unde serviciile municipale nu au reușit încă să intervină", a specificat edilul capitalei.

  Menționăm că tocătorul de crengi este de producție italiană și a costat circa 1,8 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.