• vezi mai mult
  Asigurarea accesului în pasajele pietonale subterane pe timp de noapte   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Ședința Consiliului municipal Chișinău   
  Suspendarea traficului rutier pe str. Ion Creangă   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Propunere de politică publică: Marcajul rutier în municipiul Chișinău

  Propunere de politică publică: Marcajul rutier în municipiul Chișinău

   06.06.2017    252 Accesări    

  Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă (FOSI), organizează cea de a cincea audiere publică pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii și transportului din mun. Chișinău. În cadrul evenimentului se va discuta propunerea de îmbunătățire a marcajului rutier în municipiul Chișinău.

  Doritorii de a participa la eveniment sunt așteptați miercuri, 7 iunie 2017, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Chișinău, bl. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83. Audierea publică se va desfășura în intervalul de timp 17:30-19:00.

  Propunerea de politică publică are scopul de a ajuta autoritățile publice locale în identificarea de marcaje rutiere eficiente drumurile publice din Chișinău pentru a îmbunătăți siguranța deplasării în trafic și calitatea acestora. În cadrul analizei au fost evaluate diverse materiale de marcare pentru a identifica marcajele cele mai performante și de lungă durată.

  Pe parcursul acestui an IPRE urmează să mai organizeze alte 4 audieri publice, iar următorul eveniment va avea loc pe 30 iunie curent. Pentru informații despre următoarele audieri publice, urmăriți pagina web și Facebook IPRE.

  Evenimentele fac parte din proiectul „Audieri publice pentru Chișinău", care va fi implementat de IPRE pe parcursul perioadei ianuarie-septembrie 2017, în parteneriat cu PRIMĂRIAMEA și Privesc.eu, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă (FOSI).

  Vedeți mai jos nota pe scurt și propunerea de politică publică.