• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  4 loturi de teren, transmise în proprietate de către un executor judecătoresc

  4 loturi de teren, transmise în proprietate de către un executor judecătoresc

   21.12.2016 06:18    1323 Accesări    

  Primăria Chişinău informează despre un alt caz de preluare a terenurilor proprietate municipală.

  Astfel, executorul judecătoresc Alexandru Tcacenco, în vederea executării unor hotărâri judecătoreşti emise de instanţele de judecată pe parcursul anilor, a întocmit procese-verbale privind constatarea faptului de preluare a dreptului de proprietate asupra a 4 terenuri, cu suprafaţa de circa 0,07 ha fiecare. Prin acţiunile sale, executorul judecătoresc a schimbat modul şi ordinea de executare a hotărârilor instanţei de judecată, substituind autorităţile publice locale.

  În context, Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie pe marginea acestui caz şi a solicitat aplicarea sechestrelor asupra terenurilor respective. De asemenea, municipalitatea a contestat în instanţa de judecată procesele-verbale întocmite de executorul judecătoresc şi a adresat un demers Ministerului Justiţiei privind aplicarea sancţiunilor în privinţa executorului judecătoresc, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău