Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinăului şi Guvernul Moscovei intenţionează să semneze un nou program de colaborare pentru anii 2008 – 2010

   2132

         Primarul Dorin Chirtoacă i-a primit astăzi pe membrii unei delegaţii a Guvernului capitalei Federaţiei Ruse, în frunte cu Boris Silaev, director adjunct al Direcţiei Relaţii Externe a Moscovei, care se află într-o vizită oficială de trei zile la Chişinău. În cursul întrevederii, interlocutorii au abordat mai multe aspecte ce vizează Programul de colaborare între Primăria Chişinăului şi Guvernul Moscovei pentru anul 2008 - 2010, care va fi examinat de către Consiliul municipal şi urmează a fi semnat la începutul lunii septembrie de către primarii celor două capitale.

          În acest context, Boris Silaev i-a transmis primarului Dorin Chirtoacă invitaţia primarului Iuri Lujkov de a vizita capitala Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 860 de ani de la înfiinţarea Moscovei.

          La rândul său, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat importanţa relaţiilor dintre cele două oraşe, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi în beneficiul ambelor urbe.

          De menţionat că programul vizitei delegaţiei Guvernului Moscovei la Chişinău include examinarea chestiunii cu privire la deschiderea în capitala Republicii Moldova a Centrului cultural-economic „Casa Moscovei". Conform prevederilor proiectului Programului de colaborare între administraţiile locale a celor două capitale pentru anii 2008 - 2010, în schimbul unei edificiu pe care Chişinăul urmează să-l pună la dispoziţie Guvernului Moscovei, municipalitatea va obţine un lot de teren pentru construcţia mai multor magazine în care să fie comercializate marfa produsă de producătorii autohtoni. De asemenea, programul include dezvoltarea relaţiilor de colaborare pe diferite domenii sociale, culturale, educaţie, etc.  

                    Direcţia Relaţii Publice a                                   25.07.2007

                   Primăriei mun. Chişinău