În instituţiile de învăţămînt din municipiul Chişinău pregătirile pentru noul an de studii sunt în toi

   2875

Potrivit informaţiei prezentate în şedinţa operativă de astăzi a Primăriei de directorul general al Direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport, Tatiana Nagnibeda 70 la sută din şcolile şi grădiniţele municipale sunt gata pentru noul an de studii. În vederea pregătirii pentru anul de învăţămînt 2007-2008 în 210 instituţii se desfăşoară reparaţii capitale, evaluate la  19 milioane 693 mii lei, iar în alte 268 de instituţii se efectuează reparaţii  cutrente în sumă de 6 milioane 544 mii lei. Totodată Tatiana Nagnibeda a menţionat că pentru a satisface numărul mare de solicitări în instituţiile preşcolare, se preconizează  deschiderea grădiniţei nr. 166, care actualmente se află în stare avariată. Pentru reconstrucţia sediului acesteia sunt necesare peste 8 milioane de lei. Încă de un milion de lei este nevoie pentru asigurarea cu apă caldă a instituţiilor de învăţămînt. Iar finalizarea lucrărilor de reparaţie la bazinul Şcolii Sportive nr.6, de asemenea, necesită finanţare.

Primarul general al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a atenţionat că lucrările de pregătire pentru noul an de studii şi pentru sezonul rece trebuie finalizate în termenele stabilite. Edilul capitalei s-a interesat în mod special de nivelul de pregătire a sistemelor de încălzire şi a solicitat să fie informat sistematic despre mersul lucrăruilor. Dorin Chirtoacă a cerut responsabililor din domeniu să nu lase fără atenţie şcolile şi grădiniţele din suburbii.

De asemenea, primarul general a solicitat să fie informat despre acţiunile întreprinse pentru asigurarea instituţiilor de învăţămînt municipale cu manuale şi literatură artistică.

 

            Direcţia Relaţii Publice a                                  30.07.2007                                          

            Primăriei mun. Chişinău