Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autorităţile municipale caută soluţii pentru o salubrizare mai eficientă a oraşului

   3074

      În cadrul şedinţei operative de luni de la Primăria Chişinău, edilul-şef al capitalei, Dorin  Chirtoacă, nemulţumit de situaţia sanitară din municipiu, a repus în discuţie asigurarea de către subdiviziunile responsabile a numărului necesar de urne de gunoi pe străzi, in staţiile de aşteptare a transportului public, în spaţiile din interiorul cartierelor, în parcurile de  odihnă şi agrement. Responsabililor li s-a cerut anterior să propună soluţii concrete pentru rezolvarea problemei.

      Potrivit lui Veaceslav Ţărnă, şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, pe parcursul săptămânii curente, în staţiile de aşteptare a transportului public de pe străzile centrale, în total de 236 la număr, în locul coşurilor de gunoi existente vor fi plasate altele noi. Cât priveşte celelalte coşuri de gunoi, deservite, respectiv,  de către Direcţia generală locativ-comunală şi Asociaţia spaţiilor verzi, odată cu obţinerea de noi mijloace financiare,  numărul lor  va fi majorat, ele având şi o capacitate  mai  sporită.

      În contextul dat a fost luată în dezbatere şi tema gunoiştilor neautorizate, care apar atât graţie culturii sanitare joase a populaţiei, cât şi activităţii  unor agenţi economici . La indicaţia primarului general, organele de poliţie, trebuie să-şi intensifice  activitatea de prevenire şi lichidare a lor, vinovaţii fiind traşi la răspundere conform legii.

 Direcţia Relaţii Publice a                        20.08.2007

 Primăriei mun. Chişinău