Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova

   2498

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, l-a primit astăzi pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeriu Kuzimin.

În cursul dialogului, părţile s-au referit la aspectele actuale şi perspectivele relaţiilor dintre municipalitate şi misiunea diplomatică, dar şi între administraţiile celor două capitale în special.

Valeriu Kuzimin a afirmat că personal e dispus să contribuie la aprofundarea relaţiilor dintre Moscova şi Chişinău, menţionând în acest sens necesitatea reexaminării Acordului de colaborare dintre capitala Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse. Potrivit ambasadorului rus, acest acord trebuie să conţină priorităţile trasate de ambele părţi, pe diferite domenii şi să fie unul reciproc avantajos.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a exprimat disponibilitatea autorităţilor municipale de a aprofunda relaţiile de colaborare cu autorităţile locale ale Moscovei. În acest sens, primarul general a subliniat că Primăria a elaborat un proiect de decizie pentru avizarea protocolului de colaborare dintre Chişinău şi Moscova, care va fi înaintat spre examinare la una din şedinţele Consiliului municipal Chişinău.

În altă ordine de idei, Valeriu Kuzimin i-a transmis primarului general invitaţia de a participa, între 11 - 14 octombrie, la Conferinţa Primarilor Marelor Oraşe, care se va desfăşura la Odesa.

Aceasta este prima vizită a noului ambasador rus în Republica Moldova întreprinsă la Primăria municipiului Chişinău.

 

          Direcţia Relaţii Publice a                                 19.09.2007

          Primăriei mun. Chişinău