Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei a felicitat bibliotecarii şi cititorii bibliotecii municipale cu cea de-a 130 aniversare a instituţiei

   1945

Primarul general Dorin Chirtoacă  a luat parte la sărbătorirea celei de-a 130-ea aniversări a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu". Din numele municipalităţii el a înmânat instituţiei un tablou.

     Primarul capitalei a felicitat colectivul bibliotecii cu această dată remarcabilă, menţionând că aportul bibliotecarilor pentru binele societăţii  importă  chiar mai mult decât cel al politicienilor. „De dvs depinde  în mare măsură cum ne vom  afirma în familia europeană", a spus edilul capitalei.

    Cititorilor Dorin Chirtoacă le-a dorit să-şi păstreze mereu vie dorinţa de a cunoaşte: „Fără ştiinţă de carte nu putem fi competitivi. Cetăţenii, care nu-şi cunosc drepturile, pot fi uşor dezorientaţi sau manipulaţi. Cărţile vă vor ajuta să elaboraţi o gândire complexă, cu ajutorul lor poate fi rezolvată orice problemă."

     Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu" a fost înfiinţată în anul 1877 de Carol Schmidt, primarul de atunci al Chişinăului. A fost bibliotecă publică orăşenească, bibliotecă comunală, bibliotecă centrală a oraşului. Din 1988 este bibliotecă municipală, la moment având o reţea de 31 de filiale în toate cartierele municipiului Chişinău. Biblioteca furnizează informaţii de interes public, naţional şi universal. Instituţia mai dispune de un Centru de Informare Europeană (CIE).

     Direcţia Relaţii Publice a                                   19.10.2007

     Primăriei mun. Chişinău