Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Circa 800 de blocuri locative n-au fost conectate încă la reţeaua de agent termic

   2472

Peste 1600 de blocuri locative din municipiul Chişinău au fost conectate până în acest moment la reţeaua de agent termic. Potrivit viceprimarului Vlad Coteţ, blocurile gestionate de întreprinderile municipale au fost conectate la reţeaua centralizată de încălzire în proporţie de 89 la sută, cele gestionate de Asociaţiile Proprietarilor de Locuinţe Private - 49 la sută, cele ale Cooperativelor de Construcţie - 49 la sută, iar casele departamentale - 37. În acelaşi timp, până acum au fost conectate la agentul termic toate grădiniţele, în proporţie de 87 la sută - instituţiile de învăţământ şi în proporţie de 76 la sută - instituţiile medicale.

Vlad Coteţ a mai informat că circa 800 de blocuri din capitală rămân la moment fără energie termică. O mare parte dintre aceste n-au fost conectate la sistemul centralizat de încălzire din cauza datoriilor pentru sezonul trecut faţă de SA „Termocom", iar alte blocuri nu primesc căldură din cauza că locatarii sau gestionarii caselor refuză conectarea, invocând temperatura înaltă a aerului. Totodată, viceprimarul Igor Lupulciuc a declarat că toate obiectivele din municipiu sunt pregătite pentru a primi energia termică.

La rândul său, Mihai Arusoi, director comercial la SA „Termocom" a subliniat că blocurile locative nu vor fi conectate la sursa de energie termică până locatarii nu-şi vor achita datoriile. Potrivit responsabilului, în situaţia în care restanţele la plată nu vor fi stinse, e posibil ca furnizorii de agent termic, se are în vedere CET-1 şi CET-2, să nu livreze căldura în cantităţi necesare şi, în consecinţă, să aibă de suferit toţi consumatorii.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă le-a solicitat reprezentanţilor „Termocom"-ului ca, odată cu scăderea temperaturii aerului, să conecteze întreg fondul locativ la căldură. 

În acest an, în municipiul Chişinău sezonul de încălzire a început la 15 octombrie. Autorităţile publice locale au dispus începerea sezonului de încălzire având în vedere că temperatura medie a aerului, pe parcursul a 3 zile consecutiv, a fost de 8 grade C.

          Direcţia Relaţii Publice a                         29.10.07

          Primăriei mun. Chişinău