Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Solicitările pentru certificatele de urbanism vor fi examinate în ordinea intrării lor în primărie

   2440

      Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a cerut reprezentanţilor Agenţiilor de Publicitate, convocaţi astăzi într-o şedinţă la primărie, să semnaleze orice tentativă de a cere mită pentru amplasarea unui panou de publicitate. Primarul capitalei a  afirmat că el deţine informaţii precum că valoarea recompensei pentru urgentarea instalării unui baner este de circa 700 de euro. Anterior primarul capitalei a declarat în repetate rănduri că funcţionarii  administraţiei publice locale vor fi permanent verificaţi dacă ar fi corupţi.

    În cadrul discuţiilor, reprezentanţii agenţiilor de publicitate nu au făcut public nici un caz de estorcare de mită, dar au cerut autorităţilor publice locale să fundamenteze în scris refuzul de a amplasa panoul de publicitate şi să indice un termen în care trebuie să primească răspuns. De multe ori refuzul de amplasare a unui panou de publicitate este motivat prin lipsa concepţiei de amplasare a publicităţii în întreg municipiul, adoptarea căreia este amânată pe un termen nedefinit, iar alteori nu se indică nici un motiv.

     În răspuns, Dorin Chirtoacă a afirmat că va cere de la Direcţia arhitectură, urbanism şi relaţii funciare să înainteze la semnat certificatele de urbanism în ordine cronologică, şi anume în ordinea intrării lor în primărie. „Nu văd altă formulă de a examina fără imixiuni şi nediscriminatoriu solicitările certificatelor de urbanism, pentru că dacă documentele vor fi întocmite la timp, nu va mai fi pentru ce oferi recompensă. Eu solicit să apelaţi direct la mine, imediat ce veţi avea motiv de plângere," a concluzionat edilul capitalei.         

     

     

      Direcţia Relaţii Publice a                                    9.11.2007

      Primăriei mun. Chişinău