Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău a fost inaugurată prima bibliotecă de carte poloneză

   2705

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat  astăzi la festivitatea de inaugurare a primei biblioteci de carte poloneză din capitală. Noua instituţie de cultură deschisă în sectorul Centru, pe strada Sprîncenoaia, poartă numele simbolului culturii şi demnităţii poloneze - poetului Adam Mickiewicz. Evenimentul  este ataşat celebrării sărbătorii naţionale a Poloniei - Ziua Independenţei, care este marcată la 11 noiembrie.

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, i-a  felicitat pe cei prezenţi cu prilejul Zilei Independenţei ţării-prietene, remarcînd incontestabila importanţă a evenimentului în contextul secularelor tradiţii culturale şi de prietenie dintre polonezi şi moldoveni. Astăzi ele sunt în continuă ascensiune graţie cursului neabătut de integrare europeană a ambelor popoare. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, concetăţenii noştri, inclusiv prin cartea poloneză  de la biblioteca "Adam Mickiewicz", au multe de învăţat. "Sper ca pe această cale, relaţiile de colaborare dintre municipalitate şi misiunea diplomatică a Poloniei la Chişinău, precum şi  diaspora etnicilor polonezi din capitală, să devină din an în an mai profunde, mai fructuoase". Edilul capitalei a mai menţionat că deschiderea acestei biblioteci trebuie să constituie un model, prin care să reuşim să avem asemenea instituţii pentru toate etniile conlocuitoare din Chişinău. 

La inaugurarea bibliotecii a  participat şeful misiunii diplomatice a Poloniei în Republica Moldova, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar - E.S. dl Krzysztof Suprowicz, şi un numeros public cititor de etnie poloneză şi autohton, care a inclus mai mulţi oameni de cultură din municipiu şi oficiali ai administraţiei publice locale.

Biblioteca "Adam Mickiewicz" este a şasea filială a Bibliotecii Municipale "B.P,Hasdeu", destinată comunităţilor entice din municipiul Chişinău.

        Direcţia Relaţii Publice a                                           11.11.2007

        Primăriei mun. Chişinău