Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea perfectează dosarele pentru repartizarea apartamentelor în blocul locativ din str. Ginta Latină

   2355

      În cadrul şedinţei operative de la Primărie, viceprimarul Igor Lupulciuc a afirmat că sunt perfectate, practic, 69 de dosare a persoanelor intern deplasate  din raioanele de est ale ţării. Ele urmează să mai fie completate doar cu o adeverinţă eliberată de Oficiul Cadastral Naţional, care să confirme faptul că persoana şi membrii majori ai familiei nu deţine în proprietate imobile. Aceasta în condiţia când la 19 noiembrie curent au depus actele necesare doar 5 persoane.

     Celelalte dosare sunt completate parţial, doar 5 dintre potenţialii locatari ai blocului din str. Ginta Latină fiind de negăsit. Factori de decizie de la primărie afirmă că perfectarea dosarelor poate fi încheiată într-un timp scurt. „Dosarele au fost depuse masiv în ziua de vineri, sâmbătă şi duminică, a declarat în cadrul aceleeaşi şedinţe Dionisie Boaghie, director al Direcţiei locativ-comunale şi amenajare. Una dintre probleme este că  refugiaţii nu au originalul adeverinţei de refugiat, ei dispunând doar de copii. Dar deoarece există colaborare din partea Mişcării Refugiaţilor, sperăm să ducem acest lucru la bun sfârşit."    

     Anterior comisia de lucru pentru examinarea dosarelor privind repartizarea apartamentelor în blocul respectiv au considerat că dosarele persoanelor intern deplasate din raioanele de est  ale ţării, care au nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor locative, sunt incomplete şi din ele lipseşte informaţia ce ar permite examinarea acestora. Dosarele deja perfectate urmează să fie examinate în cadrul unei şedinţe a Consiliului municipal Chişinău.

     Anterior municipalitatea a solicitat prezentarea personală a actelor necesare pe adresa str. M. Eminescu, 33, în cadrul secţiei Asistenţă locativă şi imobiliară a Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, în termen de până la 23 noiembrie curent. În cadrul şedinţei operative de astăzi s-a menţionat că blocul de pe str. Ginta Latină ar putea fi dat în exploatare la data de 30 noiembrie curent. 

      Direcţia Relaţii Publice a                                      26.11.2007

      Primăriei mun. Chişinău