Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei a abordat din nou problema salubrizării eficiente a Chişinăului

   2552

     În cadrul şedinţei operative de astăzi primarul capitalei Dorin Chirtoacă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de salubrizarea ineficientă a capitalei. În urma unei inspecţii inopinate a străzilor care au fost vizitate în cadrul şedinţei operative în deplasare, edilul-şef al capitalei a constatat „că situaţia este şi mai gravă decât a fost depistată la acel moment". Primarul capitalei a spus că problema nu este generată de lucrările sezoniere de adunare şi evacuare a frunzişului", ci de stocarea deşeurilor în locuri necorespunzătoare.

   În context, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi-a manifestat nemulţumirea vizavi  de depozitarea neautorizată şi modul de evacuare a deşeurilor de pe unele şi aceleaşi adrese devenite cronice, cum sunt străzile Academiei şi Gheorghe Caşu şi a solicitat o implicare mai promptă atât a ÎM Regia "Atosalubritate", a gestionarilor fondului locativ, cât şi a poliţiei municipale pentru menţinerea curăţeniei  în jurul blocurilor de locuit şi pe străzile oraşului.

    Dorin Chirtoacă a mai afirmat că o bună organizare a salubrizării capitalei, precum şi ale altor treburi curente ar da posibilitate autorităţilor publice locale să se preocupe mai eficient de problemele strategice ale municipalităţii.

      Direcţia Relaţii Publice a                                           26.11.2007

      Primăriei mun. Chişinău