Tariful la energia termică a fost abrogat

   2102

Consiliul municipal Chişinău a abrogat astăzi tariful de 540 de lei la energia termică, stabilit la 25 ianuarie curent, revenind astfel la tariful anterior de 233 lei. Decizia privind abrogarea tarifului la energia termică a fost votată de 27 de consilieri.

Consilierii care au votat pentru revenirea la vechiul tarif au susţinut că bugetul municipal nu are bani pentru a compensa creşterea de tarif de la 233 la 540 lei/Gcal pentru toţi locuitorii Chişinăului. De asemenea, unii consilieri au exprimat opinia că au votat pentru abrogarea deciziei din ianuarie, pentru că a fost aprobată ilegal şi nu a avut acoperire financiară. Reprezentanţii fracţiunilor CMC au declarat că pe viitor vor susţine aprobarea unui nou tarif care să corespundă situaţiei economice a SA „Termocom" şi care să ţină cont de preţurile la gazele naturale.

Până acum din bugetul municipal s-au achitat 123 mln. de lei în contul diferenţei de tarif, iar alte 90 de milioane de lei urmează să fie achitate pentru perioada de până la 1 noiembrie.

De asemenea, aleşii municipali au decis constituirea unei comisii a Consiliului municipal Chişinău care va examina materialele prezentate de SA "Termocom" privind tariful tentru energia termică livrată consumatorilor finali. Din componenţa comisiei fac parte consilieri municipali, funcţionari din cadrul subdiviziunilor Primăriei şi ale Consiliului municipal Chişinău şi reprezentanţi ai SA "Termocom". Preşedinte al comisiei este viceprimarul Mihai Furtună.

          Direcţia Relaţii Publice a                           04.12.2007

          Primăriei mun. Chişinău