Primarul General, Ion Ceban, participă la lucrările Sesiunii a 41-a a Congresului Autorităților Locale și Regionale (CALRE) de la Strasbourg

   1759

Primarul general, Ion Ceban, în calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Publice Locale din Republica Moldova (CALM), participă la cea de-a 41-a Sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), care se desfășoară la Strasbourg, în perioada: 26-28 octombrie 2021.

Primarul de Chișinău a rostit un discurs în cadrul Forului, unde a prezentat situația autorităților locale din Moldova, în contextul subiectului descentralizării APL-urilor. Potrivit lui Ion Ceban, acest imperativ ar asigura eficiența primăriilor și stabilitate în dezvoltarea social-economică, sporirea atractivității pentru cei care vor să investească în localitatea lor, creșterea calității serviciilor prestate și elaborarea de programe sociale adresate diverselor categorii de cetățeni.
În acest context, delegația Republicii Moldova salută semnarea de către reprezentanţii Guvernului Republicii Moldova şi ai Congresului a Foii de Parcurs privind implementarea recomandării nr. 436 din 2019, în domeniul consolidării democrației și autonomiei locale din Republica Moldova. Totodată, delegația din partea CALM solicită urgentarea implementării în practică a angajamentelor asumate pe aspectul enunțat.
Tot marți, delegația de la Chișinău la Forul CALRE a abordat cu conducerea Congresului mai multe subiecte necesare de a fi implementate pentru dezvoltarea comunităților din republica noastră.

.