Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” în parteneriat cu „Fabrica de fericire” organizează cel de-al doilea eveniment în cadrul Proiectului „Biblioteca de oameni”

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” în parteneriat cu „Fabrica de fericire” organizează cel de-al doilea eveniment în cadrul Proiectului „Biblioteca de oameni”

   1532

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" în parteneriat cu „Fabrica de fericire" organizează cel de-al doilea eveniment în cadrul Proiectului „Biblioteca de oameni", ce va avea loc în data de 7 octombrie 2021, joi, ora 18:00, la Biblioteca Centrală (Sala cu coloane).

Publicul va avea ocazia de a deveni cititorul unor cărți vii, pentru că participanții vor putea „împrumuta" o persoană și asculta istoria vieții acesteia timp 30 de minute. Fiecare „persoană-carte" va avea un titlu-etichetă.

Invitații proiectului sunt: Ludmila Adamciuc, mama unei fetițe minunate pe nume Beatrice, diagnosticată că Sindromul Down; Angela Gladei, expert financiar-bancar, consultant național și internațional în domeniul afacerilor; Irina Revin, antreprenoare, președinte al Asociației Antreprenorilor cu Dizabilități din Moldova; Veronica Sirețeanu Vragaleva, Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova) etc.

Scopul proiectului este lupta cu judecățile de valoare și etichetările. Doar ascultând istoriile oamenilor pe care îi etichetăm frecvent, înțelegem de ce se spune „nu judeca o carte după copertă". Un astfel de dialog între membrii unei comunități contribuie la depășirea oricăror forme de discriminare, deosebire, excepție, limitare ori preferinţă în defavoarea persoanelor care ne înconjoară.

Acest proiect creativ și care sparge tiparele și barierele de comunicare între oameni este în derulare în peste 50 de țări ale lumii, fiind creat pentru prima dată în Danemarca. Se intitulează „The Human Library"/„biblioteca umană" și ne învață să nu judecăm și să nu etichetăm semenii noștri.