Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, împreună cu angajații municipalității a participat la o nouă acțiune de plantare a arborilor

   2543

Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimari, membrii Cabinetului și angajații Aparatului Primăriei au participat astăzi la cea de-a patra acțiune de înverzire a orașului. Reprezentanții municipalității au intervenit în perimetrul zonei verzi din bd. Dacia, intersecție cu șos. Muncești, unde au fost plantați cca 1000 de copaci, stejari și mesteceni.

De asemenea, preturile de sector au participat la campania de înverzire pe teritoriul administrat, inclusiv în Parcul „Valea Trandafirilor", în Pădurea - Parc „Râșcani", Pădurea-Parc „Petricani", Parcul-Pădure „Schinoasa" etc. În total, pe parcursul zilei de sâmbătă, în sectoarele capitalei au fost sădiți cca 5000 de arbori și arbuști.

Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit participanților pentru implicare, subliniind că prin acțiunile de plantare a copacilor lansate de municipalitate și cu participarea angajaților APL Chișinău, se face îndemn către membrii comunității, de a se implica în inițiative similare de înverzire. „Prin participarea activă a locuitorilor, vrem să formăm modele de comportament și atitudine civică, pentru a asigura un aer mai curat copiilor, care sunt viitorul acestui oraș.  

În total, în toamna curentă, pe teritoriul capitalei vor fi plantați cca 100 mii de arbori: în parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc., dintre care 40 de mii au fost deja sădiți.