Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chişinău au ajuns primele troleibuze noi

   6040

Astăzi la Chişinău au ajuns primele 5 troleibuze noi, procurate de Primărie pentru parcul Regiei Transport Electric. În următoarele zile, în capitală vor fi livrate alte 15 unităţi de transport, conform contractului încheiat cu Compania producătoare SA „Belkommunmash", oraşul Minsk, Republica Belarus.

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a urcat personal la volanul unui troleibuz, pentru a testa capacităţile noilor unităţi de transport. Edilul capitalei a remarcat că maşinile corespund standardelor europene, chiar dacă sunt produse în Estul Europei. Dorin Chirtoacă a menţionat că troleibuzele vor fi depozitate în parcul Regiei Transport Electric, unde vor fi verificate suplimentar, înainte de a fi lansate pe rute. Primele 20 de troleibuze vor circula pe cele mai solicitate rute.   

Menţionăm că Primăria Chişinău va achiziţiona în total 102 de troleibuze, de la Compania „Belkommunmash" SA, oraşul Minsk, Republica Belarus, în cadrul Proiectului de modernizare a transportului public din municipiul Chişinău. Aceasta reprezintă cea mai importantă achiziţie de unităţi de transport public, din istoria Chişinăului. Proiectul este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Investiţii şi Uniunea Europeană. Noile unităţi de transport vor circula pe rute până la data de 1 iunie curent.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău