Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul general interimar, Silvia Radu, împreună cu primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, au vizitat biblioteca ”Onisifor Ghibu” din Chișinău

Primarul general interimar, Silvia Radu, împreună cu primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, au vizitat biblioteca ”Onisifor Ghibu” din Chișinău

   1031

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, alături de omoloaga sa de la București, Gabriela Firea, au vizitat astăzi biblioteca publică "Onisifor Ghibu" din capitală. Ca urmare a acordului de cooperare semnat în februarie, curent, între primăriile celor 2 capitale, instituției de cultură de la Chișinău i-au fost transmise deja de 600 de cărți, din totalul de 20 de mii, cât reprezintă donația de cărți din partea Bibliotecii Mitropolitane București.

În discursul său, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a ținut să remarce că prezenta donație de carte din partea Primăriei București trebuie să fie un început de relansare a relațiilor începute încă în 1992, anul în care a fost deschisă biblioteca "O. Ghibu" din capitală. "Sper ca relațiile noastre dintre municipalități să crească în acest spirit cultural și în alte proiecte valoroase", a mai spus Silvia Radu.

De cealaltă parte, primarul de București, Gabriela Firea, a subliniat că prin asemenea gesturi, se transmite generațiilor viitoare dragostea față de lectură. "Așa putem să intrăm în atmosfera istorică a înaintașilor noști, ne cunoaștem rădăcinile, tragem învățăminte. Ne inspirăm din bunătate și modestie", a menționat edilul-șef de București. Gabriela Firea a declarat că în perioada următoare, cele 2 biblioteci municipale de la Chișinău și București vor iniția un program de digitalizare a fondului de carte din instituțiile de profil de la noi.

Cei doi edili de capitale au participat la evenimentul de lansare a Programului de lectură "Chişinăul citeşte", ediţia a XV-a, organizat de bibliotecă.

 Biblioteca publică "Onisifor Ghibu" din Chișinău dispune de un fond de carte de 57 mii de volume și este o filială a bibliotecii municipale "B.P. Hasdeu".