Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea Acordului de parteneriat între Primăria Chișinău și Camera de Comerț și Industrie Moldova-China

   592

Primăria Chișinău și Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, au încheiat astăzi un Acord de parteneriat, în vederea implementării unor activităţi comune pentru promovarea și dezvoltarea proiectelor social-economice la nivelul Municipiul Chișinău.

Prin acest acord părțile își propun crearea unui dialog durabil, constructiv și continuu pentru a coordona acțiuni comune în vederea promovării mediului de afaceri. Iar scopul este de a îmbunătăți colaborarea și a dezvolta relații de încredere între cele două entități, pentru a promova dezvoltarea economică durabilă.

Totodată, părțile au convenit să întreprindă următoarele acțiuni:

- acordarea de sprijin bilateral, pentru dezvoltarea raporturilor social economice dintre cele două organizații;

- promovarea în comun a oportunităților de investiții, facilitarea mediului de afaceri, crearea unui cadru legal și instituțional favorabil investitorilor;

- cooperarea în vederea utilizării tehnologiei și a datelor pentru a îmbunătăți eficiența, durabilitatea și calitatea vieții în mediul urban, dezvoltarea conceptului de „smart-ciy”;

- contribuția parților terțe la accelerarea implementării proiectelor și la asigurarea sustenabilității Parteneriatelor publice-private (PPP).

E de menționat că acordul între Primăria Municipiului Chișinău și Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, a fost încheiat pentru o perioadă de 3 ani.