Официальная страница Муниципия Кишинэу

Открытие фотовыставки "Проблемы и решения сообщества в объективе"

   480

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a participat astăzi la inaugurarea expoziției de fotografii „Problemele și soluțiile comunității în obiectiv",

Expoziția cuprinde 50 de fotografii realizate de copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 15 - 19 ani din Chișinău, elevi ai Liceelor „Principesa Natalia Dadiani", „Spiru Haret" și Asociaţia Obştească „Centrul de Resurse și Ajutor pentru Copii", dar şi de tineri din oraşul Cernăuți, Ucraina.

Ruslan Codreanu a apreciat munca tinerilor care au realizat fotografiile. „Pentru noi este important să ascultăm și să luăm în considerare vocea și opinia tinerilor. Doar așa putem crea viitoare personalități care să contribuie în mod eficient la dezvoltarea comunităților în care trăiesc", a subliniat primarul general interimar al municipiului Chişinău.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Facilitarea legăturilor interpersonale în sfera socială, culturală și educațională cu accent pe persoanele care părăsesc sistemul de protecție de stat din Republica Moldova și regiunea Cernăuți", organizat de Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie, Filiala din Moldova a Asociației „Amici dei Bambini" și Clubul Tinerilor Ucraineni din Cernăuți. Organizarea expoziţiei este doar una din acţiunile cuprinse în cadrul Programului „Cooperare Teritorială în cadrul Parteneriatului Estic Moldova - Ucraina", co-finanţat de Uniunea Europeană.

Lucrările, realizate în tehnica PhotoVoice, relatează despre problemele sociale din societatea noastră, cum ar fi sărăcia, migrația, clădiri distruse, lipsa locurilor de joacă pentru copii, câini vagabonzi etc. şi care necesită intervenţia urgentă a autorităților, atât la nivel central, dar și local.

Fotografiile vor fi expuse în holul Primăriei Municipiului Chișinău timp de o săptămână.