Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea Serviciului social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”

   1117

Primăria Municipiului Chișinău și reprezentanța UNICEF Moldova au prezentat miercuri pentru comunitate Serviciului social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”, instituție creată în scopul prevenirii separării copilului de familie, marginalizării și excluderii sociale, oferind în schimb suport și soluții pentru incluziunea educațională și socială a copiilor din această categorie de vârstă.

La eveniment au participat: Viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, Reprezentanta de Țară UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj și șefa Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Tatiana Oboroc.

Angela Cutasevici a menționat că prin extinderea „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani” este deschis un Serviciul social destul de solicitat și necesar pentru familiile care au nevoie de suport din partea autorităților.

„Prin această inițiativă oferim părinților sprijinul necesar în îngrijirea și educația copiilor lor, astfel încât cei mici să aibă acces la o educație timpurie de calitate. Totodată, oferim tinerelor mame flexibilitatea și susținerea necesară pentru a-și găsi un loc de muncă și a-și asigura independența financiară. Suntem hotărâți să sprijinim familiile și să deschidem noi oportunități pentru tinerii părinți din comunitatea noastră, în scopul prevenirii separării familiei”, a mai spus viceprimarul.

La rândul său, Reprezentanta de Țară UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj, a declarat că UNICEF Moldova susține inițiativele care contribuie la dezvoltarea și protecția drepturilor copilului. „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani” reprezintă un pas important în asigurarea accesului universal la servicii de calitate pentru copiii mici și va juca un rol esențial în crearea unui viitor mai bun pentru ei”.

În context, șefa Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Tatiana Oboroc a prezentat în detaliu Serviciul social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”. Instituția dispune de 60 de locuri și va funcționa în cadrul unei clădiri renovate și dotate corespunzător, oferind copiilor un mediu sigur și stimulant pentru dezvoltare, iar părinților posibilitatea de a armoniza viața de familie cu cea profesională.

Finanțarea instituției este asigurată din sursele bugetul municipal și din resurse atrase de instituție, inclusiv donații de la persoane fizice, juridice și organizații necomerciale.

Mai multe informații despre Serviciul social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”, dar și despre alte servicii sociale dezvoltate de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, pot fi accesate pe pagina web  www.dgpdc.md.